zondag 27 december 2015

Kerst 2015

Dierenkerst*
Voor mijn kat Wookie was het geen gezellige kersttijd. Vooral niet ontspannen. Hij voelt al dagen de voorbereidingen en onrust in huis. Wat zijn weerstand aantast, waardoor hij groene klodders niest. 
En toen kwam ineens dat kleine monster met zoon Robin mee. Wookie heeft al moeite met Robin zijn energie. Hij kruipt dan altijd weg onder de tafel waar Robin hem net zo snel weer onderuit trekt. Echt begrijpen doen ze elkaar niet. Robin blijft enthousiast en wil met hem spelen en Wookie geeft, na heel lang aandringen, toe. Nu is er een nieuwe speler: Pixel. Hij is zoooo schattig, lief en aaibaar. Blazen helpt niet, dus Wookie schiet onder de bank. Hij blaast een grauwt naar iedereen die in de buurt komt. Niemand krijgt hem onder de bank vandaan.
Er komt nog meer visite, maar Wookie blijft zitten. Hij is tenslotte groot en sterk.
Dan komt nicht Mandy met Boefie. Een Boomer, een hondje dus. Ineens heeft Wookie door dat er een uitweg is: als een raket schiet hij door de open kamerdeur naar de slaapkamer. Daar staan al zijn vertrouwde spulletjes al op hem te wachten.
Pixel weet inmiddels iedereen om zijn minuscule pootje te winden, zoooo schattig. Gelukkig heeft Robin zijn bench meegenomen en kunnen we af en toe even bijkomen van al die poezeligheid.
Nu, op de day after, is Wookie hard aan het bijkomen...en ik ook.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten