maandag 11 januari 2016



Koningin van het bos*

Van een vriendin hoorde ik dat de energie in het bos veranderd was. “Het voelde zo leeg”, zei ze na een wandeling. Daarom ging ik op onderzoek in het Burgemeester Rijkenspark in Santpoort.

Ik leg mijn hand op de Koningin van het bos. Ik voel haar lijden. Nog één of hooguit twee jaar en dan is ze er niet meer. Dan komen ze haar omzagen. Ze is er rustig onder, want als boom word je geleerd andere wezens te dienen. Klagen heeft geen zin en weglopen ook niet.

De Koningin van het bos is een oude beuk die weet wat er in het bos gebeurd. Via haar wortels heeft ze contact met andere bomen. Zo kan ze informatie doorgeven over bijvoorbeeld de zaagploeg. Bomen en struiken kunnen dan hun energie terugtrekken in hun wortels of andere ondergrondse uitlopers. De Koningin van het bos vangt onze gedachten op en reageert erop. Ze troost en geeft steun.

Ze is een eeuwenoude beuk, die in de bocht van de Bosbeek staat. Het is een kruispunt van de oude weg naar Kasteel Brederode ( wat nu een ruïne is), de Bosbeek en een leylijn. Een energetisch kruispunt dus. Vandaar het belang van deze boom. De leylijn is een energetische baan over de aarde en geeft sterke energie af die actief maakt en laat groeien. Vroeger werden op kruisingen van leylijnen offerplaatsen gemaakt. Zo kon de aarde de energie, die de mensen offerden als ze wat geoogst hadden, gemakkelijk opnemen. Het was een wisselwerking, die gelukkig steeds meer herontdekt wordt. Waar een leylijn een water kruist werd vaak een brug of dam gebouwd. Daar ontstonden kleine nederzettingen. Vaak groeiden ze uit tot plaatsen die nu nog die naam dragen, zoals Amsterdam of Rotterdam.

Met een groep maakte ik een aantal jaar geleden een spirituele wandeling door het Burgemeester Rijkenspark. Er werden vele energetische ontdekkingen gedaan. Toen we bij de Koningin van het bos stonden sprongen verschillende deelnemers ineens opzij. Vanuit de oude weg naar Kasteel Brederode kwam, voor wie spiritueel kon zien, een paard met een zwarte koets. In volle vaart reed het langs de Koningin van het bos. Het volgde de bocht van het pad en verdween. Wie het geweest is weet ik niet. Naar mijn idee benadrukte het door z’n aanwezigheid het belang van dit kruispunt. We onderzochten de boom en de leylijn die onder de boom doorliep. We ontdekten dat door een blikseminslag naast de boom de leylijn verplaatst was. De energiebaan liep er nu in een bocht omheen. Dit is één van de redenen waardoor de Koningin van het bos verzwakt is.

Een beuk is een boom die, als ze solitair staat, een enorm bladerdak kan ontwikkelen. Staat een beuk in een laan dan helpen de bomen elkaar en maken ze minder zijtakken aan. Al die blaadjes vangen niet alleen de zon op, maar beschermen de stam ook tegen de zon. Beuken zijn zéér gevoelig voor zon op de bast. Het is alsof ze verbranden, de bast droogt uit en scheurt.

Naast de Koningin van het bos stonden andere beuken. Die zijn de afgelopen jaren omgezaagd. Misschien waren ze ziek of te oud naar het idee van sommige mensen. Ik zie dat een klimoprank haar beklimt en kan het niet nalaten deze parasiet los te trekken. Helaas staat het bos vol klimop, zodat veel bomen leeggezogen worden en uiteindelijk sterven. Aan de zuidzijde, de zonzijde van de Koningin, is haar bast kapot. Ook een tak die onhandig is afgezaagd heeft haar beschadigd. De eerste tekenen van een schimmel die zich daar genesteld heeft zijn zichtbaar. Ze is er rustig onder. Het einde nadert. Daardoor verandert de energie van het bos. Er komt weer een andere Koningin…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten