maandag 1 januari 2018

Waar was ik al die tijd?

Waar was ik al die tijd?

Anderhalf jaar na de vorige blog heb ik weer de moed om wat te schrijven. 
Was er dan niets te melden? Zeker wel. Ik raakte alleen in een diepe depressie, waar ik zelf niet uit kwam. Er was gewoon niets positiefs meer te schrijven. Door de aanrijding bijna 4 jaar geleden is mijn geheugenkast met alle negatieve herinneringen uit mijn jeugd opengeklapt en ik kreeg hem met geen mogelijkheid meer dicht. Mijn korte termijn geheugen raakte ik juist grotendeels kwijt. In revalidatiecentrum Heliomare konden ze mij hiermee niet helpen.

Ik begon met gesprekken met mijn huisarts, toen met de praktijkondersteuner, daarna werd ik doorgestuurd naar een psychologenpraktijk in IJmuiden. Daar kwam ik in gesprek met een psychologe die mij zo interessant vond dat ik er op afknapte. Ik heb een goede psycholoog gevonden in Ton in Haarlem. Hij is absoluut niet spiritueel geïnteresseerd haha😃, al staat hij wel open voor mijn ervaring. Hij is lekker geaard en heeft een mooie stem. En hij is gespecialiseerd in rampgevallen zoals ik, kan de vinger op de zere plek leggen en doet EMDR. Hierin word je grootste angst waarheid, maar geeft het ruimte om er zelf uit te ontsnappen waardoor je ziet, ervaart en leert dat wat toen gebeurde nu niet meer bestaat.
Volgens Neurowiki: 
EMDR is een psychologische behandelmethode. Uit onderzoek blijkt dat het een van de meest effectieve behandelingen is om PTSD symptomen (post traumatic stress disorder) te verminderen. EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) is een therapievorm, waarbij iemand zijn trauma herinnering vertelt, terwijl tegelijkertijd zijn aandacht van links naar rechts naar links etc. wordt getrokken.
Inmiddels gaat het veel beter. Er is gelukkig geen weg terug. Ik ben steeds beter in staat om met de wereld en mijn beperkingen om te gaan. Mijn overprikkeldheid is minder, ik slaap beter, dus minder snel oververmoeid, ik durf uitdagingen aan te gaan en confronteer mezelf met mijn angsten. Ik heb dankzij acupunctuur geen hoofdpijn meer. Ik ken mijn valkuilen beter en neem meer tijd voor de dingen die ik wil ontwikkelen. 
Dus 2018...hier ben ik!

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten