dinsdag 23 februari 2016

Gemberpakking*
Het is heel goed voor het functioneren van je lichaam en vooral van je lever om een gemberpakking te doen. Gember is niet alleen als een pittig en scherp keukenkruid te gebruiken. Het bestaat o.a. uit gingerol, shogaol en zingiberene en is een zeer krachtige antioxidant. Gember bevat zink, koper, magnesium, natrium, kalium, ijzer, fosfor, calcium. Ook voor je vitamineninname is gember goed want het bevat vitamine B1, B2, B6 en C. Een super worteltje dus. 
Ik gebruik 2 of 3 cm van een gemberwortel, schil het en rasp het. De rasp met een liter kokend water in een pannetje. Dit laat je 20 minuten met de deksel op de pan zachtjes koken. Dan neem je een schone katoenen doek, bijvoorbeeld een theedoek. Die doe je in de soep. Je neemt ongeveer een meter plastic huishoudfolie, grote handdoeken en de pan mee naar je bed. Je legt een grote handdoek op de rechter helft van je matras, daar ga je op je rug op liggen. Je doet de hete doek zo warm mogelijk op je rechter zij, op je lever. PAS OP dat je je niet verbrand, dan even de theedoek af laten koelen. Plastic folie erover, handdoeken er omheen. Dekbed lekker over je heen en broeien maar. 
De eerste keer hield ik het 10 minuten vol, maar inmiddels gaat 20 minuten goed. Langer hoeft ook niet. Heb je het gevoel dat je het vaker wilt doen laat dan 2 weken tussen de gemberpakkingen zitten. Het is een krachtig middel en je lichaam heeft hersteltijd nodig. 
Je kunt de gember soep filteren en drinken als thee op de dag dat je de gemberpakking doet. Dit versterkt de werking. Doe het de eerste keer dat je een gemberpakking doet niet, ervaar dan alleen de pakking.
Succes

Geen opmerkingen:

Een reactie posten